Oisterwijk, Moergestel en Heukelom - Nieuws en info | inOisterwijk.nl 1.890 959 MENU

Fietsen in Oisterwijk en Omgeving

Fietsroutenetwerk: vrijheid en flexibiliteit


Het fietsroutenetwerk maakt het fietsers gemakkelijk: via genummerde (wit-groene) borden van knooppunt naar knooppunt. Bij de knooppunten staan panelen met traject-informatie over het netwerk in de regio. De trajecten zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Door bossen, of juist door dorpjes, een tochtje door de polder of fietsen met uitzicht op het Brabantse boerenland? Route en afstand zijn beide zelf te bepalen. De afzonderlijke trajecten van het fietsroutenetwerk zijn ook te downloaden via de site van Routes in Brabant.

Fietscafés


De routes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij en in twee richtingen bewegwijzerd. Langs de routes zijn verschillende fietscafés gelegen, welke speciaal gericht zijn op het comfort van de fietser. Naast ruime openingstijden en een fietsenstalling kunt u hier ook terecht voor een bandenplaksetje en een fietspomp. U herkent de fietscafés aan de plaquette op de gevel.

Fietsen & Eten-route


De Parel in 't Groen Fietsen & Eten route is een fietstocht van 30 - 45 kilometer die dwars door het uitgestrekte natuurgebied de Kampina gaat en door de bekende Oisterwijkse Bossen en Vennen. De bedrijven die aan deze route mee doen zijn traditionele familie bedrijven die van generatie op generatie zijn overgegaan. De route begint en eindigt bij De Gerrithoeve.
Meer informatie over de route via deze link.