Oisterwijk, Moergestel en Heukelom - Nieuws en info | inOisterwijk.nl 1.890 959 MENU
Bezoek Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Oisterwijk

Bezoek Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Oisterwijk

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken woensdagochtend 12 juni de provincie Limburg en woensdagmiddag de provincie Noord-Brabant. Beide bezoeken maken deel uit van een reeks van twaalf bezoeken die de Koning en Koningin na de troonswisseling op 30 april 2013 aan alle provincies in Nederland brengen. Er staan twee provincies per dag op het programma.

Programma Oisterwijk: wandeling naar centrum en begroeting door Brabantse gilden

15.45 uur Begroeting door de burgemeester van de gemeente Oisterwijk, drs. J.F.M. Janssen, op het station van Oisterwijk. De gemeente vierde vorig jaar het 800-jarig jubileum. Wandeling vanaf het station via de Stationsstraat naar het centrum van Oisterwijk, de Lind. Langs de route worden diverse ‘herinneringen’ aan Oisterwijk-800 getoond. Op de Lind gaan de Koning en Koningin over de vaandels van de Brabantse gilden. Bij het Raadhuis leggen de gilden van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden de eed van trouw af aan de Koning en Koningin. 16.15 uur Afscheid bij de H. Johanneskerk.
Geplaatst op donderdag 23 mei 2013 - 09:01

Reacties

Laatste nieuws

Nieuws categoriën