Oisterwijk, Moergestel en Heukelom - Nieuws en info | inOisterwijk.nl 1.890 959 MENU

Tamai

TAMAI is een kleinschalige galerie in kunst en nijverheid uit niet-westerse culturen. Wij spreken ook wel van ?world art? en ?world craft? Moderne en traditionele inheemse kunst staan centraal in onze collectie.

U kunt bij ons terecht voor het bezichtigen en aanschaffen van allerlei kunst- en (kunst)nijverheidvoorwerpen, van mooie vazen tot een unieke schilderijen.

In 2007 bestaat de galerie 5 jaar. In de afgelopen jaren zijn we actief geweest onder de naam ?Wereldgalerie Oisterwijk?. Geleidelijk is moderne inheemse kunst, met name ?San Art?, de kunst van de Bushmen uit Zuidelijk Afrika, centraal komen te staan in onze activiteiten.

Deze specialisatie laten we voortaan tot uitdrukking komen in onze naam. De galerie heet voortaan TAMAI. Deze naam is ontleend aan de Bushman kunstenaar Tamai Setshogo.
Met hem eren wij de ambachtelijkheid en creativiteit van vele inheemse kunstenaars..

De galerie TAMAI werkt nauw samen met ?Arts & Organisation?, een netwerk van mensen, dat zich onder het motto ?de kracht van cultuur? ten doel stelt kunst uit niet-westerse culturen in Nederland en elders in het Westen beter zichtbaar te maken en tegelijkertijd de Westerse markt voor kunstenaars uit niet-westerse culturen beter toegankelijk te maken.

TAMAI werkt volgens de principes van ?fair art trade?, een kwestie van eerlijke handel.

www.tamai.nl Adres: Kerkstraat 77 / 79
5061 EH Oisterwijk

Tel.    013 528 52 99